לויטרה היא תרופה לטיפול באין אונות ובהפרעות זקפה, הפועלת במנגנון של הרחבת כלי דם בדומה לויאגרה וסיאליס. התרופה עוזרת לגדישת מערכת המין בדם, דבר המגביר את הזיקפה ועוזר לעורר אותה אצל גברים הסובלים מאין אונות. בדומה לסיאליסה וויאגרה, גם לויטרה אינה גורמת לעוררות מינית אלא עוזרת רק לשיפור הזיקפה, ולכן נדרש גירוי מיני מתאים על מנת להגיע לזיקפה.
מנגנון הפעולה
מנגנון הפעולה של התרופה והחומר הפעיל וארדנפיל הוא על ידי עיכוב האנזים PDE5 המוביל להפרשת NO ולהרחבת כלי דם. הרחבת כלי הדם ושיפור זרימת הדם אל הפין גורם להגברת הזקפה ולשיפור התפקוד המיני. זהו מנגנון הדומה מאוד למה שקורה בויאגרה וסיאליס, אך היתרון שבשימוש בלויטרה הוא השפעה מהירה יותר על עירור הזקפה.
ההבדל בין לויטרה לויאגרה וסיאליס
ויאגרה, בדומה ללויטרה, היא תרופה לשיפור התפקוד המיני. היתרון הגדול שבשימוש בלויטרה הוא כאמור השפעה מהירה יותר, כך שניתן לנטול את הכדור ממש לפני קיום יחסי המין. בניגוד לויאגרה וסיאליס שמשפיעות תוך 30-60 דקות (סיאליס מהירה יותר), הלויטרה משפיעה תוך זמן קצר יותר ובכך מקלה על השימוש ותורמת לספונטניות של קיום יחסי המין.
עובדה זו הפכה את הלויטרה לפופולארית מאוד בקרב אנשים רבים. כמו כן, מחקרים שונים הראו ששימוש בלויטרה יעיל במיוחד אצל חולי סכרת ובמקרים של אין אונות לאחר כריתת הערמונית.
מלבד ההשפעה על עירור הזיקפה, השימוש בלויטרה יכול לעזור גם בבעיות שפיכה והפרעות של החזקת הזיקפה לאורך זמן.
מבחינת תופעות הלוואי, ההפרעות בראיה כתוצאה מהשימוש בתרופה הן פחותות ביחס לויאגרה וסיאליס, והסיכון לפתח פגיעה בראיה נמוך יותר. כמו כן, השימוש בלויטרה יכול לגרום לכאבי ראש, סחרחורות וקשיים בעיכול.
הסיכון בשימוש בלויטרה
מנגנון הפעולה של לויטרה, שמשפיע על הגוף במיוחד בשל הגעה לריכוזים גבוהים תוך זמן קצר, יכול לגרום לתופעות לוואי שונות ולהשפיע מאוד על אנשים שסובלים ממחלות רקע שונות.
הסיכון העיקרי שבשימוש בתרופה זו ובתרופות אחרות הפועלות במנגנון של הרחבת כלי דם הוא ירידה בלחץ הדם לרמות נמוכות מדי – דבר שעשוי לגרום לאיבוד הכרה ואף למוות. לחץ הדם מושפע ישירות מרוחב כלי הדם, ובמידה ומרחיבים את כלי הדם הוא עלול לרדת עד לערכים מסכני חיים. בשל הסיכון שבירידת לחץ הדם, השימוש בתרופה אינו מומלץ במקרים הבאים:
- מחלות רקע לבביות – מקרים בהם הלב לא מתפקד כראוי או שאינו מצליח לספק מספיק דם בצורה טובה יכולים להוביל לירידה משמעותית בלחץ הדם במקרים של שימוש בתרופה. הירידה בלחץ הדם יכולה להיגרם במצבים כמו מחלות מסתמיות, אי ספיקת לב או הפרעות קצב, וכך גם אצל חולים בעלי היסטוריה של התקף לב.
- שימוש בתרופות להורדת לחץ דם – רוב האנשים משתמשים כיום בתרופות להורדת לחץ דם, ושילוב של תרופות אלה עם תרופות להרחבת כלי דם כמו לויטרה עלול להיות מסוכן. בעוד שימוש במרחיבי כלי דם כמו ניטרוגליצרין (שניתן בעיקר לחולי אי ספיקת לב) הוא קונטראינדיקציה לשימוש בלויטרה או תרופות אחרות לעירור הזיקפה, ניתן לשלב את התרופות להורדת לחץ הדם עם התרופות לשיפור הזקפה, אך יש לעשות זאת תוך מעקב אחר לחץ הדם.
- מחלות רקע של הכבד והכליה – אצל חולים הסובלים מאי ספיקת כליות או משחמת וירידה בתפקוד הכבד, יש להשתמש בלויטרה תוך מעקב אחר תפקודי הכבד והכליות ואחר השפעת התרופה. במקרים אלו, עלולה להיגרם פגיעה בפינוי התרופה ועליה בהשפעתה, דבר העלול להגביר את הסיכון לירידה חדה בלחץ הדם ממנה מפחדים בשימוש בתרופה.
אולי יעניין אותך גם:
אם אתם סובלים מבעיות בתפקוד המיני, גם הפרטנר/ית שלכם צפוי/ה לסבול