מקור צמד המלים – קאמה סוטרה נראה בספר לימודי קדום והינדי, אשר כתבו אותו בסנסקריט. המיתוס שלאורו הקמה סוטרה מהווה אינפורמציה על כל מיני צורות ותנוחות ליחסי מין, אינו מדויק. הקאמה סוטרה מציג אמירות כנות ופתגמים, ומכיל תחומים כגון – דרכים לטפל בחיי האהבה, אומנות החיים הטובים, מציאה של בני זוג, או לחלופין אופי האהבה, וכיוצא בכך.אין יותר מדי אינפורמציה על מחבר הקמה סוטרה מלנגה ווטסאיאנה, ולפי עדויות נראה כי הוא כתב אותה במהלך המאה השלישית, תוך כדי כך שהוא הציג אהבה ארוטית שמכונה הקמאסוטרה. את המושגים המיניים המוכרים לכל ניתן לפגוש כבר בשלהי המאה התשע עשרה, כאשר החוקר הבריטי, ברטון פרנסיס, אמון על כתיבתם.
מה חשוב לדעת על הקאמה סוטרה?
הביטוי קאמה סוטרה נחלק לשניים – קאמה הוא תשוקה, מאידך סוטרה נלקח מסנסקריטית שמהותו טקסט טכני. אך אין זה אומר שהקמה סוטרה מתיימרת ללמד רק ביצוע טכני. המוטו שלה הוא הכרת כל מיני שיטות, על מנת להקל על קבלת הנאה, כמו למשל – תשומת לב, תקשורת רוחנית והדדיות. אין כל ספק כי הקאמה סוטרה מהווה סוג של מדע האהבה, שעניינו עינוג מיני, התנהגות וסיפוק. בעזרת הקמה סוטרה תלמדו כיצד להרגיש את בני הזוג שלכם, תוך כדי הבנת הצרכים או הרצונות שלהם. תורת הקמא סוטרה הקדומה וההודית פותחת בפניכם גשר להיכרות מעמיקה עם תפיסת עולם הוליסטית, איך לנהוג בקיום יחסי מין וכיוצא בזאת.
מה הם החלקים של הספר קאמה סוטרה?
ספר הקאמה סוטרה מכיל יותר מאלף ומאתיים פסוקים, שנחלקים לשלושים ושישה פרקים, תוך הפרדה לשבעה חלקים:
חלק ראשון – עקרונות כלליים – החלק הזה נפתח בהיסטוריה של ארבעת מטרות החיים ההינדיים. תמצאו בו פילוסופיות והמלצות במנעד נושאים, כמו לדוגמה – איך רוכשים ידע ואיך חיים בכבוד.
חלק שני – איחוד מיני והתקדמות האהבה – החלק הזה מאופיין במיניות, בו תמצאו יותר משישים סוגי פרטים בהיבט המיני, בין אם מדובר אודות פעולות אגרסיביות, לרבות – סטירות או תפיסות, ובין אם מדובר אודות נשיקות וחיבוקים.
חלק שלישי – מציאת בת זוג – החלק הזה מתמקד בעצות כיצד לחזר אחרי הנשים למטרות קשר ממוסד וחיי הרווקות. תמצית החלק מתבטאת בסיבות שתומכות קשרי נישואין במשפחות מעורבות, והן בתאימות על פי האסטרולוגיה, על פי המערכת החברתית בהודו.
חלק רביעי – הזכויות והחובות של הנשים – החלק הזה נכתב לפני אלפי שנים, במקום ובזמן שונים מהיום, ולפיכך אינו מתכתב עם ההשקפות על תפקידים מגדריים או על זוגיות עכשווית. בחלק זה מוצגים החובות המסורתיות של הנשים, כמו לדוגמה – דאגת הנשים לתזונה ולניקיון, כמו גם לבישול, עבור בעלה.
חלק חמישי – משפחה קרובה וחברים טובים – החלק הזה מתאר את התפקידים של כל מיני מגדרים בתוך מערכות יחסים שאינן מבוססות על סקס. באמצעותו ניתן להבין איך להעמיק יחסים בין חברים טובים ובין קרובי משפחה, ולהבין יותר טוב את התחום של רגשות.
חלק שישי – עצות לחיים – החלק הזה מתאר מה צריך לתור בבני זוג רציניים, או כדאיות המפגש של הגברים, בטרם התמסדותם, עם נערות ליווי, על מנת לבסס את יכולתם המיניות. בנוסף לכך, החלק השישי מעניק טיפים לתיקון מערכות יחסים קודמות עם מושא האהבה.
חלק שביעי – פרקטיקה מינית, אגדות ומיתוסים – החלק הזה סוקר תרופות הומאופתיות, שמנים או בשמים, לטיפול בבעיות מיניות, תפקוד מיני, עצות לטיפוח אישי, וכיוצא בזה.